Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kernenergie moet offshore windparken mee betalen

Staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (cdH) wil de factuur van de offshorewindparken voor een deel laten betalen door de producenten van kernenergie. Daardoor zouden bedrijven en gezinnen minder moeten bijdragen. Dat meldt De Tijd.

Het voorstel maakt deel uit van het uitrustingsplan dat Wathelet heeft uitgewerkt om onze energievoorziening te verzekeren. Hij legt het plan woensdag voor aan het kernkabinet. Wathelet heeft alvast de steun van vice-premier Johan Vande Lanotte (sp.a).

De offshorewindparken voor de kust worden nu ondersteund met groenestroomcertificaten die worden opgekocht door de netbeheerder Elia. Het hoogspanningsbedrijf rekent die kosten in zijn tarieven door aan alle elektriciteitsverbruikers, de gezinnen en de bedrijven. De factuur bedraag dit jaar al 62 miljoen euro en loopt op tot 800 miljoen euro, als alle zeven geplande windmolenparken draaien.

Wathelet wil nu dat een deel van de nucleaire rente van 550 miljoen, die moet worden betaald door de producenten van kernenergie, wordt gebruikt om de offshorewindparken mee te betalen. Daarnaast wil hij een deel van de winsten bij de terbeschikkingstelling van de 1.000 megawatt kernenergie van Tihange 1 aanwenden om de offshorefactuur te betalen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X