Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Twee doden bij ongeval op Noordzee-gasplatform L5FA1

Twee personen zijn om het leven gekomen en een derde raakte vrijdagochtend 14 juni zwaar gewond op het gasplatform ‘L5FA1' Van GDF SUEZ in de Noordzee. Dat meldt het Kustwachtcentrum Den Helder. Over de oorzaak en de identiteit van de slachtoffers zijn nog geen mededelingen gedaan. NOS.nl weet te melden dat één slachtoffer een 36-jarige man uit Capelle aan den IJssel is, de andere een 47-jarige Rotterdammer. De gewonde man zou een 48-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn zijn.

Om 09.50 uur ontving het Kustwachtcentrum de melding van een ernstig incident tijdens druktesten aan apparatuur op het platform. Het platform L5FA1 staat op ongeveer 100 kilometer noordwest van Den Helder. Op het moment van het ongeval lag de productie van het platform stil.

Het Kustwachtcentrum alarmeerde direct de offshore reddinghelikopter, die met een arts om 10.45 uur is geland op het platform. Na onderzoek is de patiënt, naar verluidt een Nederlander, aan boord gebracht van de helikopter die om 11.40 uur vanaf het platform is vertrokken naar de vliegbasis Leeuwarden, vanwaar de man per ambulance naar het Medisch Centrum Leeuwarden is vervoerd. De toestand van de patiënt is stabiel.

Op internet wordt gemeld dat een slang zou zijn losgeschoten bij het testen van een gaskoeler op lekkages. Staatstoezicht op de Mijnen en de Eenheid Maritieme Politie doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De laatste keer dat een dode viel bij olie- en gasactiviteiten op Nederlands grondgebied was in mei 2005. Toen eiste een explosie van een gasopslagtank in Warffum twee levens.

GDF SUEZ E&P Nederland heeft het ongeval op de Noordzee in de loop van de middag bevestigd en haar medeleven betuigd aan de nabestaanden van de omgekomen medewerkers. Na het ongeval is het 'Emergency Response Plan' direct in werking gesteld. De 78 mensen die op het moment van het ongeluk op het platform waren, mogen naar de vaste wal als ze dat willen. Zeker vijf mensen hebben al van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X