Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Costa Concordia dreigt te bezwijken onder eigen gewicht

Zo'n 500 reddingswerkers en dertig schepen zijn dag en nacht in de weer om de Costa Concordia te bergen. Het enorme schip, dat al achttien maanden op zijn kant ligt voor de Italiaanse kust, dreigt te bezwijken onder zijn eigen gewicht.

Sinds het cruiseschip op 13 januari vorig jaar tegen een rots voer en kapseisde, is het gevaarte al drie meter ineengedrukt. 'Een boot is nu eenmaal niet gemaakt om op zijn zij te liggen', aldus Nick Sloane, die de bergingswerkzaamheden leidt. 'We hebben maar één kans om de Concordia vlot te trekken', vermoedt hij.

Riskante poging
Aan de naar boven gerichte kant van het schip worden in ijltempo 15 met water gevulde tanks bevestigd. Met behulp van dat gewicht, ondersteund door de trekkende kracht die op stalen kabels wordt gezet, moet het op zijn zijkant liggende rampschip worden gelicht. 'We moeten echt honderd procent klaar zijn om het erop te kunnen wagen', aldus Sloane. Die riskante poging zal wellicht niet voor september plaatsvinden.

Vorige week werd duidelijk dat de operatie zeker 500 miljoen euro gaat kosten, tweemaal duurder dan gepland. Een consortium van verzekeringsbedrijven draagt de kosten.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X