Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Piloten 's nachts niet langer dan tien uur vliegen

Nederland moet de bres op voor piloten en ander cabinepersoneel. De Tweede Kamer stemde dinsdag in met een voorstel van de SP om piloten tijdens nachtvluchten niet langer dan 10 uur achtereen te laten werken.

De Europese organisatie voor luchtvaartveiligheid EASA heeft recentelijk nieuwe regels voorgesteld waardoor piloten en cabinepersoneel 12,5 uur mogen gaan werken tijdens de nacht. Volgens SP-Kamerlid Farshad Bashir is er echter meer dan genoeg wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat zo lang werken tijdens de nacht niet verstandig is in verband met de veiligheid. Daarom moet de regering zich op de komende vergadering van de EASA nadrukkelijk uitspreken tegen de nieuwe regels.

'Het maximum moet echt uitkomen op 10 uur werktijd per nacht', aldus Bashir. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers sprak zich eerder ook al uit tegen het voorstel van de EASA. Volgens de piloten is het te gevaarlijk om cabinepersoneel langer dan 10 uur actief aan het werk te hebben. Ook de Consumentenbond heeft zorgen geuit: die wil dat de norm niet wordt opgerekt zolang er niet wetenschappelijk is bewezen dat daarmee de veiligheid niet in het gedrang komt.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X