Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingverdrag met Nederland kost arme landen fortuin

Ontwikkelingslanden lijden financiële schade van hun bilaterale belastingverdragen met Nederland. De Volkskrant meldt dinsdag dat de arme landen hierdoor jaarlijks honderden miljoenen euro's inkomsten mislopen.

Doordat Nederland een draaischijf is in internationale belastingontwijking, kunnen bedrijven met behulp van de verdragen lagere belastingen betalen, of de winsten uit de ontwikkelingslanden wegsluizen naar belastingparadijzen. Dat stelt onderzoeksbureau SOMO in een rapport dat dinsdag verschijnt.

Schade
Uit de studie blijkt dat 28 van de 36 onderzochte landen schade lijden van hun verdrag met Nederland. De landen lopen in totaal samen jaarlijks minstens 771 miljoen euro aan belasting over dividenden en rentes mis. Volgens SOMO ligt het werkelijke bedrag waarschijnlijk nog hoger.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X