Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Hoe vraag ik de energietoeslag 2022 aan van ongeveer € 1.300?

U vraagt de energietoeslag aan bij uw gemeente. U heeft recht op de energietoeslag als u:minder verdient dan € 1.310,05 (alleenstaande) of € 1.871,50 (samenwonend) netto per maand;
een bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering ontvangt. Als u zo’n uitkering ontvangt, dan krijgt u de energietoeslag automatisch van uw gemeente.

Recht op energietoeslag 2022 als u maximaal 120% van het sociaal minimum verdient
  • Heeft u geen bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering, maar wel een inkomen van maximaal 120% van het sociaal minimum? Neem dan contact op met uw gemeente. Uw gemeente kan u vertellen of u de energietoeslag automatisch ontvangt of dat u de toeslag bij de gemeente moet aanvragen.
  • In een paar gemeenten wijken de voorwaarden om energietoeslag te krijgen iets af. Daar geldt bijvoorbeeld een hogere inkomensgrens of telt uw vermogen mee. Uw gemeente kan u vertellen welke voorwaarden voor u gelden. De gemeente bepaalt wanneer de toeslag wordt uitgekeerd. Dit kan ook in delen gebeuren.
Automatisch energietoeslag 2022 als u een uitkering ontvangt
Als u een bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering ontvangt, dan krijgt u de toeslag automatisch. Heeft u een bijstandsuitkering, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering, maar heeft u de energietoeslag nog niet ontvangen? Neem dan contact op met uw gemeente. Ook als u wilt weten hoe het ontvangen van de energietoeslag in uw gemeente precies werkt.

Energietoeslag heeft geen gevolgen voor toeslagen of uitkering
Energietoeslag ontvangen heeft geen gevolgen voor uw toeslagen of uitkering. Zoals huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderopvangtoeslag. U krijgt dus niet bijvoorbeeld minder huurtoeslag of een minder hoge (Wajong-)uitkering als u energietoeslag krijgt.

Energietoeslag in 2023
De energietoeslag van ongeveer € 1.300 wordt opnieuw in 2023 uitgekeerd. Gemeenten kunnen al in 2022 € 500 van de energietoeslag voor 2023 uitkeren. Meer informatie leest u in het Gemeentenieuws van SZW.

Studenten: geen energietoeslag, soms wel tegemoetkoming
Studenten komen niet in aanmerking voor de energietoeslag van ongeveer € 1.300. Studenten die in ernstige financiële problemen komen of dreigen te komen door de sterk stijgende energieprijzen, kunnen wel in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X