Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Geen belastingverdrag met Tadzjikistan meer

Het oude belastingverdrag tussen Nederland en de Sovjet-Unie is niet meer van toepassing in verhoudingen tussen Nederland en Tadzjikistan.

Voor diverse voormalige Sovjetrepublieken is het belastingverdrag tussen Nederland en de Sovjet-Unie nog steeds van toepassing. In 2020 leek het erop dat Tadzjikistan zich mogelijk niet meer gebonden achtte aan dit belastingverdrag. Tadzjikistan heeft niet (tijdig) bevestigd dat het nog steeds het belastingverdrag in de relatie met Nederland toepast. Daardoor is per 1 januari 2021 een verdragsloze situatie ontstaan. Belastingplichtigen kunnen wel een beroep doen op het Besluit voorkoming dubbele belasting 2001. Overigens kwalificeert Tadzjikistan als een ontwikkelingsland voor de toepassing van dat besluit.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X