Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Starters op de woningmarkt mogelijk vrijgesteld van overdrachtsbelasting

Om de problemen voor starters op de woningmarkt op te lossen overweegt het kabinet mensen die hun eerste huis gaan kopen vrij te stellen van overdrachtsbelasting, melden bronnen in politiek Den Haag aan RTL Nieuws. De overdrachtsbelasting bedraagt 2 procent van de koopsom, dus dat gaat om duizenden euro’s per woning.

Vorige week werd al duidelijk dat het kabinet zint op maatregelen om starters een handje te helpen, maar een concrete uitwerking was er nog niet. Tweede Kamerlid Henk Nijboer van oppositiepartij PvdA dringt er al langer op aan om starters vrij te stellen van overdrachtsbelasting en die voor beleggers te verhogen naar 10 procent.

De Vereniging Eigen Huis is er niet van overtuigd dat fiscale maatregelen starters een betere positie zullen geven op de woningmarkt. Ten eerste zijn er simpelweg nauwelijks huizen beschikbaar en verder vreest de vereniging dat de huizenprijzen nog verder omhoog zullen schieten als starters meer te besteden krijgen.

Volgens RTL is een andere mogelijkheid die het kabinet bespreekt de maatregel dat starters niet direct aflossing hoeven te betalen over hun volledige hypotheek. Daarmee zou een deel van de hypotheek dus aflossingsvrij worden en krijgen starters lagere lasten. Om te zorgen dat ze dan wel meer kunnen lenen zouden de hypotheekregels aangepast moeten worden.

Op Prinsjesdag komende 17 september moet duidelijk worden wat het kabinet precies in petto heeft om starters op de woningmarkt een handje te helpen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X