Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kamer dringt aan op oplossing reparatie cruiseschepen

De Tweede Kamer met een grote meerderheid een motie van Remco Dijkstra (VVD) aangenomen. Voor 1 oktober moet er duidelijkheid zijn en een oplossing komen voor inschakeling van buitenlandse zeevarenden bij de reparatie van cruiseschepen.

In 2014 gaf de inspectie SZW een boete van bijna 1 miljoen euro aan de rederij die het cruiseschip 'Oasis of the Seas' exploiteert. Zeevarenden van de rederij, ingevlogen om voor de rederij aan boord te werken terwijl het schip in dok lag, mochten dit niet doen volgens de arbeidsinspectie. Sindsdien is er vijf jaar lang niet één vervolgopdracht uit de cruisesector naar Rotterdam gekomen. Met als gevolg een ongelofelijk grote schadepost voor de maritieme sector en verlies van werkgelegenheid.

De motie van Dijkstra stelt vast dat het eindeloos overleg tussen vakbonden en werkgevers tot nu toe weinig heeft opgeleverd. Het kabinet moet nu op korte termijn een knoop doorhakken om een einde te maken aan dit concurrentienadeel van Rotterdam, ten opzichte van andere havens in Europa waar deze schepen nu heen gaan.

Voor 1 oktober moet er duidelijkheid zijn en een oplossing komen om zo Nederland weer als een maritieme natie positief op de kaart te zetten. Het moet voor de internationale klanten dan duidelijk worden dat Nederland weer open is voor deze business.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X