Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Trouw nooit een man of vrouw met een studieschuld

Een vrouw die getrouwd is geweest met een man met een studieschuld, moet na de scheiding de helft van die schuld betalen. Dat de man zijn studie niet heeft afgemaakt, betekent niet dat de schuld alleen van hem is, heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald.

De ex-geliefden trouwden tijdens hun studie in gemeenschap van goederen, en zijn in totaal vier jaar getrouwd geweest. Ze hadden in die tijd geen gemeenschappelijke bankrekening, en hebben ook nooit samengewoond, vanwege een ongeluk dat de man is overkomen en de langdurige zorg die hij daarna nodig had. Eén jaar na de bruiloft werd duidelijk dat de man zijn studie niet zou afmaken, en zichzelf daarmee opzadelde met een schuld.

De vrouw zegt dat ze voor dat moment niets wist van de mogelijke schuld, de man spreekt dat tegen. Bovendien zou de man destijds beloofd hebben om de schuld zelf af te betalen. Daarvan heeft ze echter geen bewijs. Alle argumenten van de vrouw zijn voor het Amsterdamse hof niet genoeg om de schuld in zijn geheel naar de man te schuiven. Hoe hoog de studieschuld is, wordt uit de uitspraak niet duidelijk.
Sinds begin 2018 gebeurt trouwen niet meer standaard in gemeenschap van goederen. Wie nu trouwt met iemand die al een studieschuld heeft, neemt in principe niet de helft van die schuld over – tenzij er andere afspraken worden gemaakt.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X