Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Get Ready for Brexit loodst u snel door Nederlandse havens

Bent u exporteur, importeur of logistiek dienstverlener? Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk, of gaat u dat doen? Op de nieuwe website Getreadyforbrexit.eu vindt u in één oogopslag wat u moet doen om ook na Brexit snel uw lading van en naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren.

Op Getreadyforbrexit.eu ziet u stap voor stap welke actie wanneer en door wie gedaan moet worden om ook na Brexit snel via de Nederlandse haven te importeren of exporteren.
Hoe dan ook douaneformaliteiten
De aanstaande Brexit creëert voor de logistieke ketens tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk een nieuwe werkelijkheid. Wat de uitkomst van de politieke onderhandelingen ook is: bij elke vorm van Brexit ontstaan douaneformaliteiten in het shortsea- en het ferryverkeer. In het geval van een zeer reële no-deal zelfs al direct na 29 maart 2019.
Maar ook bij een Brexit met een deal zijn douaneformaliteiten in de nabije toekomst een vaststaand gegeven. "Door ons als logistieke keten hier nú gezamenlijk op voor te bereiden, kan alle lading ook na de Brexit snel via de Nederlandse havens. Doen wij dat niet, dan staan wij na de Brexit met elkaar stil" aldus Steven Lak van havenondernemersvereniging Deltalinqs.

Een aanpak voor Nederlandse havens
Get Ready for Brexit is een initiatief van Portbase, havenondernemersorganisatie Deltalinqs, belangenorganisaties FENEX, evofenedex en Transport en Logistiek Nederland/AFTO. Samen met de Nederlandse Douane, de havenbedrijven van Amsterdam en Rotterdam, de ferry-operators en de shortsea-terminals werken zij aan één Nederlandse ketenoplossing voor Brexit in de Nederlandse havens, die voldoet aan Europese wetgeving.

Deze aanpak moet voorzien in het 100% digitaal en geautomatiseerd afhandelen van douaneformaliteiten, met optimaal hergebruik van data. Alle informatie gaat de lading vooruit. Zowel voor het shortsea- als het ferryverkeer ontstaat één ingang voor alle terminals. Op die manier wordt slim toezicht van de Douane mogelijk, met minimale inbreuk op het proces.

Na Brexit is het nog aantrekkelijker om juist via de Nederlandse havens van en naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren. Portbase-directeur Iwan van der Wolf: "Als nationaal Port Community System heeft Portbase een coördinerende rol in het maken van de benodigde onderlinge afspraken en het ontwikkelen van het vereiste IT-proces. De afgelopen maanden is al veel bereikt en is door alle deelnemende partijen een centrale werkwijze omarmd. Wij kunnen echter niet achteroverleunen, want voor je het weet is het 29 maart. En dan moeten wij er echt klaar voor zijn."

Onderlinge afhankelijkheid
De lancering van de website is het startschot van de internationale informatiecampagne, die de hele logistieke keten moet gaan begeleiden in aanloop naar de Brexit. Want om de Nederlandse havenoplossing te laten werken, moet élke schakel in de logistieke keten meedoen en zich tijdig voorbereiden.

Wanneer één partij de douaneformaliteiten te laat uitvoert, staat iedereen in de keten stil. Van exporteur, importeur, expediteur en douaneagent tot vervoerder, terminal, rederij, cargadoor en ferry-operator, iedere partij heeft een taak en verantwoordelijkheid. Directeur Bart Jan Koopman van evofenedex: "Daarom is de internationale campagne zo ontzettend belangrijk. De vervoersketen loopt tot diep in het achterland. Ook verladers en vervoerders in bijvoorbeeld Polen en Duitsland moeten weten wat ze moeten doen om na de Brexit zonder gedoe hun goederen snel via de Nederlandse havens van en naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen vervoeren."

Meer weten over de gevolgen voor uw bedrijf?
Wilt u controleren wat u nog moet doen om u voor te bereiden op de Brexit? Wilt u weten of er nog onverwachte gevolgen voor u zijn? Doe dan de Brexit Impact Scan! Of neem contact op met het Brexitloket. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Of vraag een Brexit-voucher aan. Met de voucher krijgt u subsidie voor advies over alternatieve markten en de gevolgen van Brexit voor uw onderneming.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X