Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nog ruim drie weken voor minipensioen verdwijnt

Wie ooit een kortstondig vakantiebaantje heeft gehad en daar pensioen bij opbouwde, moet de komende weken goed opletten. Vanaf 1 januari ben je het ’minipensioen’ kwijt als je niks doet.

Het gaat om pensioenen die uiteindelijk minder dan €2 per jaar zouden uitkeren. Dat is bepaald in de nieuwe Verzamelwet pensioenen. De minipensioentjes leveren een deelnemer nagenoeg niks op, maar kosten de fondsen wel veel geld omdat die er een keurige administratie voor moeten bijhouden.

Wie zijn minipensioen niet kwijt wil raken, moet zelf in actie komen. Op mijnpensioenoverzicht.nl kun je zien of jij ook een minipensioen op hebt gebouwd. Als dat het geval is, moet je zich nog voor 1 januari bij de pensioenuitvoerder melden om het minipensioen af te kopen. Dan krijg je het bedrag in een keer op je rekening gestort. Vaak gaat dat om een paar tientjes.
Even wachten
Dan kan het overigens nog wel even duren voordat je het geld krijgt, want de pensioenfondsen hebben een half jaar uitstel gekregen om de aanvragen voor het afkopen af te handelen. Maar dat uitstel neemt niet weg dat jouw verzoek al voor 1 januari moet zijn gedaan.

In de Verzamelwet pensioenen is ook vastgelegd dat pensioenen van tussen de €2 en €474,11 per jaar worden samengevoegd met het huidige pensioen.

Deze beslissing is genomen omdat steeds meer mensen bij verschillende werkgevers werken en overal een klein pensioen opbouwen. Je kan in dit geval ook ervoor kiezen om het pensioen af te kopen. Maar zeker als het een pensioen van enkele honderden euro’s per jaar is, moet je daar goed over nadenken. Dit kan je na pensionering de nodige inkomsten schelen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X