Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Fouten in vooraf ingevulde aangiftes ABN Amro-klanten

Klanten van ABN Amro die op 30 of 31 december van het afgelopen jaar nog geld hebben overgemaakt, moeten die transacties zelf verwerken in hun belastingaangifte. De bank heeft de spaargegevens van klanten namelijk al op 29 december naar de fiscus gestuurd.

Dat bevestigt een woordvoerder van ABN Amro na klachten tijdens het belastingspreekuur van De Financiële Telegraaf. Veel belastingbetalers maken op de laatste dagen van het jaar nog geld over, zodat ze onder de belastingvrije grens van de vermogensrendementsheffing, of spaartaks, uitkomen. Dat gaat onder meer om schenkingen aan kinderen of het versneld afbetalen van de hypotheek.

Weekend
Wie die transacties in de laatste twee dagen van het jaar bij ABN Amro heeft gedaan, ziet ze niet terug op het financieel jaaroverzicht van de bank, omdat 30 en 31 december vorig jaar in een weekend vielen. Als altijd sluit de bank de boeken vrijdagavond om tien uur. Ook de Belastingdienst heeft de spaarsaldi van dat moment – vijftig uur vóór het einde van het jaar – gekregen. Dat zorgt voor fouten in de vooraf ingevulde aangifte.

Bij het invullen van de belastingaangifte kunnen mensen hun spaarsaldo handmatig aanpassen. „Het rekeningafschrift, mét de transacties van 30 en 31 december, geldt voor de fiscus als bewijsmateriaal”, zegt de ABN-woordvoerder. Dezelfde procedure geldt voor mensen die op 31 december 2016 nog geld hebben betaald of ontvangen. Ook die dag viel in een weekend, en transacties van die dag zijn dus ook niet automatisch naar de Belastingdienst gestuurd.
Aanpassen
Wie zijn aangifte al heeft ingediend en nu bang is het verkeerde spaarsaldo te hebben doorgegeven, hoeft niet te treuren: iedereen mag tot 1 mei onbeperkt aangiftes insturen. De laatste versie is voor de Belastingdienst leidend. Aanpassen van het box 3-saldo is dus nog steeds mogelijk.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X