Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


De WOZ-waarde stijgt weer, hoe zit dat in jouw gemeente?

De gemiddelde WOZ-waarde van huizen is opnieuw gestegen, meldt het CBS. Op 1 januari 2017 was de WOZ-waarde gemiddeld 216.000 euro: en dat betekent een stijging van 3,3 procent. Benieuwd hoeveel de WOZ in jouw gemeente gestegen is?

In Amsterdam steeg de WOZ-waarde (WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken) het hardst: de gemiddelde WOZ-waarde was daar 290.000 euro, terwijl dat een jaar geleden nog 253.000 was. Dat is een stijging van bijna 15 procent en daarmee is het vorige record uit 2010 gebroken.

Ook in de gemeente Utrecht en gemeenten rond Amsterdam steeg de WOZ-waarde flink meer dan het landelijke gemiddelde. Dat De landelijke gemiddelde is overigens nog altijd bijna 11 procent lager dan tijdens het record in 2010.

Gemeenten stellen ieder jaar de WOZ-waarde vast op basis van de verkoopprijs van vergelijkbare huizen in de omgeving. Op basis van die waarde wordt de hoogte van de onroerendezaakbelasting en het eigenwoningforfait bepaald. Veel mensen dienen om die reden dan ook bezwaar in tegen een stijging van de WOZ-waarde. In totaal werden dit voorjaar 104.000 bezwaren tegen de hoogte van de opgelegde Waardering Onroerende Zaken (WOZ) ingediend: een stevige groei ten opzichte van het jaar ervoor.

Lawine aan bezwaren

In Amsterdam waren bijna 12.000 inwoners het niet eens waren met de WOZ-beschikking die zij van de gemeente hadden gekregen. Ook in Utrecht werd gerekend op een ‘lawine aan bezwaren’.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X