Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland wil nieuw verdrag tegen ontwijken belastingen

In de strijd tegen belastingontwijking wil Nederland een nieuw verdrag met andere landen, waarmee misbruik van bestaande overeenkomsten kan worden aangepakt. Met het gewenste nieuwe verdrag kan Nederland in één keer maatregelen tegen belastingontwijking opnemen in bestaande belastingverdragen met ruim veertig landen. Met zo'n nieuw verdrag kunnen landen op een snelle manier hun bestaande belastingverdragen aanpassen, zonder dat hiervoor nieuwe onderhandelingen nodig zijn.

Nederland heeft al met veel verschillende landen afzonderlijke belastingverdragen afgesloten. Die zijn bedoeld om te voorkomen dat burgers en bedrijven in beide landen belasting betalen over dezelfde inkomsten.
Project
Het nieuwe verdrag vloeit voort uit een internationaal project tegen belastingontwijking en is begin juni gesloten. Het voorstel ging woensdag naar de Tweede Kamer, omdat instemming van het parlement nodig is. "Dit verdrag is een heel effectief middel om in één keer afspraken met een grote groep landen te maken om belastingontwijking te voorkomen", stelt staatssecretaris Menno Snel (Financiën). De huidige belastingverdragen zijn bedoeld om te voorkomen dat burgers en bedrijven dubbel belasting betalen, maar ook om te voorkomen dat er helemaal geen belasting wordt betaald, benadrukt Snel.

Misbruik
Het uitgebreide netwerk van bestaande Nederlandse belastingverdragen kan verkeerd worden gebruikt. Bijvoorbeeld door zogenoemde brievenbusfirma's, die alleen maar zijn opgericht om het betalen van belasting te voorkomen. Bedrijven vestigen zich dan alleen op papier in Nederland om van belastingvoordelen te profiteren.

Volgens Snel gaat het Nederlandse streven om belastingontwijking met dit verdrag aan te pakken verder dan dat van veel andere landen die het verdrag onderschrijven. Hij baseert zich daarbij op documenten bij de internationale organisatie OESO.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X