Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Rotterdamse primeur: drones voor slepen zeeschepen

De Rotterdamse havensleper Kotug, die in de hele wereld zeeschepen havens in- en uit sleept, gaat drones inzetten om kabels vast te maken aan de varende reuzen. Het is een Nederlandse vinding, waarvoor patent is aangevraagd.

De voornaamste reden voor de vernieuwing, die in 2018 in de praktijk getest gaat worden, is om de veiligheid voor de bemanning te verbeteren. De sleepboten moeten op volle zee nu vlak voor en achter de megaschepen gaan varen om de kabels vast te kunnen maken. Dat kan volgens Kotug gevaarlijk zijn. Er gebeuren soms ernstige ongelukken mee. „We willen drones inzetten vanaf een veilige afstand om de kabels letterlijk over te vliegen”, aldus Kotug, een Nederlands familiebedrijf. Dat moet volgens een woordvoerder ook nog eens efficiënter zijn en kosten besparen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X