Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Malawi reageert niet op voorstel tot onderhandeling over wijzigingsprotocol

Malawi reageert niet op voorstel van Nederland om het belastingverdrag te ratificeren en daarnaast te gaan onderhandelen over een wijzigingsprotocol.

Malawi heeft op 19 september 2016 te kennen gegeven dat het twee inhoudelijke wijzigingen wil aanbrengen in het reeds getekende belastingverdrag. Het is niet gebruikelijk om een verdrag na ondertekening nog open te breken. Als het voorstel van Malawi gevolgd zou worden zou het wetsvoorstel goedkeuring van het belastingverdrag met Malawi moeten worden ingetrokken en zouden de onderhandelingen opnieuw moeten worden opgestart waardoor de huidige situatie van een verdragsloze situatie langer zal blijven bestaan. Daarom heeft de staatssecretaris in oktober 2016 aan Malawi voorgesteld om de ratificatie van het verdrag af te ronden en daarnaast te gaan onderhandelen over een wijzigingsprotocol. Ondanks een herinnering daaraan in april 2017 en het gebruik van diplomatieke kanalen, heeft Malawi tot op heden niet gereageerd op dit voorstel. Er zal nog een laatste diplomatieke poging gedaan worden om het een en ander vlot te trekken. Dit heeft de Staatssecretaris van Financiën aan de Tweede Kamer medegedeeld.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X