Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Hof oordeelt over wetgeving parttime skileraar en ‘stiekeme’ thuiswerker

Een werknemer die in zijn woonland onbetaald verlof heeft en in die verlofperiode gaat werken in een ander land, wordt aangemerkt als iemand die werkt in twee landen. Ondanks zijn verlof blijft er in Nederland sprake van loondienst en blijft de Nederlandse sociale zekerheid van toepassing. Dit is voortgekomen uit een arrest van het Hof van Justitie van 13 september, dat uitleg gaf bij de zaak van een man die tijdens zijn verlof 3 maanden lang werk en ontspanning combineerde, door in Oostenrijk als skileraar aan het werk te gaan.

Een tweede arrest in een zaak op dezelfde dag waar het Hof van Justitie haar licht over heeft laten schijnen gaat over een in België woonachtige Nederlandse vrouw die in Nederland werkt en daarbij een marginaal deel (6,5%) van haar werkzaamheden vanuit huis doet. Ze verrichtte de werkzaamheden zonder dat ze dit met haar werkgever was overeengekomen. Daardoor is er in dit geval geen sprake van werken in twee landen. Voor deze mevrouw is de Nederlandse wetgeving van toepassing voor het gehele inkomen.

Mocht een soortgelijke situatie als hierboven beschreven zich voordoen, dan gelden de arresten ook voor u. Laat de situatie echter altijd toetsen bij de Sociale Verzekeringsbank als u in Nederland woont of de Krankenkasse als u in Duitsland woont.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X