Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Vermogenden omzeilen belasting

Vermogende particulieren maken massaal gebruik van een nieuwe route om minder belasting te betalen en anoniem te blijven.

Via een zogeheten fonds voor gemene rekening omzeilen zij de belasting op vermogen, schrijft Trouw donderdag. Door deze constructie zijn zij eveneens niet terug te vinden in het openbare Handelsregister. Daarmee anticiperen de rijken alvast op aanstaande wetgeving die anonimiteit juist moet tegengaan.

Een fonds voor gemene rekening is vergelijkbaar met een vennootschap, waarbij een aantal mensen hun geld bij elkaar leggen en een beheerder aanstellen. Zo'n fonds is aantrekkelijk omdat het is vrijgesteld van vermogensbelasting in box 3.

Lage rente
In plaats daarvan wordt, afhankelijk van mogelijke vrijstellingen, 25 of 40 procent belasting betaald. Dat kan veel geld schelen: vermogensbelasting wordt geheven over een fictief rendement, terwijl bij een fonds alleen over de werkelijke inkomsten belasting is verschuldigd. Vanwege de lage rentestand op dit moment, scheelt het veel geld.

De Belastingdienst bevestigt de trend in Trouw. Dit jaar zijn al honderden aanvragen voor dergelijke fondsen binnengekomen. Dat is veel meer dan het aantal aanvragen die ,,over de afgelopen paar jaar in totaal rond de honderd liggen", aldus de Belastingdienst.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X