Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Wat te doen met spaargeld?

Veel spaarders krijgen nog 0,15% rente, maar ABN Amro laat dat percentage zakken naar 0,1%. Wat te doen met spaargeld nu het ijskoude nulpunt nadert?

Wie zijn spaargeld de afgelopen tijd op de spaarrekening heeft laten staan, heeft de rente almaar zien dalen. Wellicht was beleggen toch beter geweest om wat meer rendement te behalen, of had er meer kunnen worden afgelost op (hypotheek)schulden. De banken promoten dit immers toch niet voor niets?

,,Met geld op de spaarrekening is helemaal niks mis’’, nuanceert een woordvoerster van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). „Maar denk wel goed na waarom je aan het sparen bent. Is dat omdat je een buffer achter de hand wilt hebben, of is het omdat je rijk wilt worden?” Is dat laatste het geval, dan zijn er wellicht andere mogelijkheden die meer soelaas bieden.

Een keuze maken welke mogelijkheid al dan niet het beste is, is niet altijd even makkelijk. Emoties spelen vaak een rol als het om geld gaat en lang niet iedereen heeft zijn geldzaken even helder op een rijtje.
Geldplan
Daarom maakte het Nibud, samen met Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland het zogenoemde Geldplan ’Sparen, aflossen of beleggen’.

„We kwamen vaak droevige situaties tegen zoals consumenten die geld hadden gestopt in aandelen terwijl ze dat beter niet hadden kunnen doen, mensen die aflosten op hun hypotheek terwijl ze beter wat geld achter de hand hadden kunnen houden of spaarden terwijl ze een flinke rente betaalden op leningen.”

Wie het geldplan invult - dat kan op een van de sites van de eerder genoemde vier organisaties - komt aan de weet wat het beste kan worden gedaan. Zo zal de een de tip krijgen om te gaan sparen omdat zijn buffer aan de lage kant is. Een ander zal begrijpen dat beleggen in zijn situatie helemaal geen gek idee is of dat het aflossen van schulden het meest verstandig is.

Helderheid
Financieel adviseur Ron Klaver van Arces Financiële Dienstverlening maakt dankbaar gebruik van de tool. ,,Het geeft heel snel helderheid. Wanneer een klant bij me komt met de stelling dat hij geld over heeft en daarmee wil beleggen of aflossen, breng ik met de tool eerst in kaart welke uitgaven binnenkort nog worden verwacht. Daarmee wordt heel snel duidelijk wat haalbaar is en wat niet en kan ik datgene gaan doen waarvoor ik ben gevraagd: het geven van advies.’’

Klaver vult het in samen met zijn klanten, maar zij kunnen het ook eenvoudig zelf. ,,Met de uitkomsten in handen kunnen ze zelf naar een financieel planner gaan. En het scheelt veel geld: de adviseur hoeft niet eerst een paar uur door de papieren te gaan om alles uit te zoeken.”

Stapsgewijs
,,Het Geldplan helpt je stapsgewijs die keuze te maken”, aldus de zegsvrouw van het Nibud. ,,Wat past nou het best? Natuurlijk kun je je geld in zonnepanelen stoppen omdat je daarmee een hoger rendement kunt behalen dan op een spaarrekening. Maar dat kun je pas doen als je voldoende geld hebt om de auto te kunnen laten repareren als deze stuk gaat. Of om een nieuwe wasmachine te kopen.”

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X