Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederlandse vlag op de 4e plaats van ranglijst Paris MoU

De Nederlandse vlag staat op de 4e plaats van de witte lijst van Paris MoU, een uitmuntende score. Dit is een stijging van acht plaatsen ten opzichte van 2016. Deze hoge notering is bereikt omdat de Nederlands gevlagde schepen bij de havenstaatcontroles uitgevoerd door de Paris MoU-landen de wet- en regelgeving goed bleken te hebben nageleefd. De KVNR streeft naar een positie in de top tien van de Nederlandse vlag op de witte lijst van Paris MoU. Die is nu dus weer bereikt.

Elk jaar stelt het secretariaat van het Paris MoU een ranglijst van vlaggenstaten op, met onderverdeling in een witte, een grijze en een zwarte lijst. De jaarlijkse notering wordt bepaald door de prestaties bij de havenstaatcontroles uitgevoerd door de landen aangesloten bij het Paris MoU in de voorgaande drie jaren.

Op de witte lijst staan de vlaggenstaten waarvan de schepen zich goed houden aan de internationale maritieme regelgeving op het gebied van milieu, veiligheid en arbeidsomstandigheden. In 2017 zijn dit 43 staten. Op de zwarte lijst staan dit jaar 12 vlaggenstaten waarvan de schepen zich niet voldoende aan de regelgeving houden. Congo, Tanzania en Togo zijn de slechtst presterende staten.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X