Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


150 miljonairs leven op 'geheim' cruiseschip

Het is waarschijnlijk de meest exclusieve ‘woonboot’ op aarde en een goed bewaard geheim: het meer dan 200 meter lange cruiseschip The World. Of eigenlijk het grootste jacht ter wereld, want de appartementen zijn niet te huur. Ze worden bewoond door zo'n 150 miljonairs.

Wie aan boord van het super-de-luxe jacht stapt waant zich in een vijfsterren tophotel op het water. De boot beschikt over vijf restaurants, zes cocktaillounges, een tennisbaan, twee zwembaden, een spa en fitnessruimte van 7.000 vierkante meter, een hardloopparcours, golfsimulator, een wijncollectie van 18.000 flessen en het achterdek kan bij mooi weer met een druk op de knop veranderen in een dinerplatform. Logees kunnen ervoor kiezen om onder de sterrenhemel te slapen en hebben overal wifi. ,,Van dit schip is er maar één ter wereld, zo uniek”, weet Arjan Scheepers, die acht jaar lang als General Manager op de boot werkte. ,,Het lijkt in niets op een schip.”

Hoewel de oceaanreus al 15 jaar rondvaart, is hij nog tamelijk onbekend. ,,Ze hebben het goed geheim kunnen houden”, weet Hilde Sanderman (37) uit Amsterdam, die twee jaar lang meevoer als Chief Conciërge en passagiers begeleidde op de plaats van bestemming. ,,Daar doen ze ook hun best voor, want de gasten aan boord hechten veel waarde aan hun privacy", aldus Sanderman, die zorgvuldig haar woorden kiest en afweegt wat ze wel en niet kan vertellen. Leonardo DiCaprio en Angelina Jolie werden geweigerd om paparazzi op afstand te houden. ,,Na al die jaren wordt het concept wel steeds bekender.”

Meest afgelegen gebieden
Alleen al dit jaar bezocht het witte gevaarte twee van de meest afgelegen gebieden op aarde, de Rosszee (een diepe baai in de Zuidelijke Oceaan in Antarctica) en Melanesië (ten noorden van Australië). Het schip, dat over een paar weken aanmeert op Hawaï en in 2018 Amsterdam aandoet, heeft sinds zijn bestaan meer dan 900 havens aangedaan en 140 landen.

Maar word niet te enthousiast. Geen van de suites op het twaalf dekken tellende schip is te huur. Elk van de 165 luxe appartementen- die zo’n 2 tot 15 miljoen kosten- is eigendom van een miljonair. ,,Je wordt dan mede-eigenaar van het schip, daardoor ben je verantwoordelijk voor de kosten die gemaakt worden”, weet Scheepers. ,,Toen ik vorig jaar vertrok omdat het na acht jaar genoeg was geweest, kostte het 65 miljoen per jaar om het schip draaiende te houden.”

Wakker worden
Voor wie het zich kan permitteren is het volgens Sanderman een perfect huis. ,,Elke paar dagen word je wakker op een andere plek, waar je meerdere dagen verblijft. Dit is de beste manier om de wereld te ontdekken.”

Bewoners stemmen over waar ze naartoe gaan. ,,Dat wordt een beetje als een Vereniging van Eigenaren van te voren met elkaar besloten, op advies van de kapitein en bestemmingsexperts. Vervolgens wordt dat van A tot Z uitgewerkt en op maat gemaakt. Zo voer The World vorig jaar als eerste schip het verst Antarctica in.” Met een helikopter verkende Scheepers samen met de kapitein het gebied waar nog nooit iemand was geweest. ,,Dat is heel apart.”

Sanderman omschrijft het schip als een ‘varend dorpje’, dat bestaat uit passagiers met verschillende internationale achtergronden. ,,De bewoners zijn niet het hele jaar aan boord. Ze komen en gaan wanneer het ze uit komt”, weet ze uit ervaring. ,,Gemiddeld verblijven passagiers zo’n vier maanden per jaar aan boord, niet aaneengesloten. Sommigen werken vanaf het schip.”

'We varen waar de zon schijnt'

Volgens CNN zijn nu 142 woningen aan boord verkocht. De lijst van eigenaren is geheim, maar ongeveer de helft van de mensen aan boord is Noord-Amerikaans. Verder zijn er 45 Europeanen en twintig Australiërs. Er zijn ook een Nederlands koppel, twee Belgische echtparen en een paar Japanners.

,,De leeftijden variëren van begin 40 tot mensen die hun oude dag er doorbrengen”, weet Sanderman, die haar partner aan boord leerde kennen en twee jaar geleden stopte met haar baan omdat ze alles wel gezien had en meer tijd met familie en vrienden wilde doorbrengen. ,,In deze wereld ben je nooit alleen. Alles wordt voor je geregeld. Zeker in deze tijd wanneer alles onzeker is, is het fijn om je op je eigen eiland te wanen. Aan boord speelt politiek geen rol. Het is net de ark van Noach. We varen waar de zon schijnt.”

Champagnefonteinen
Wie gouden kranen en champagnefonteinen verwacht, zit ernaast. ,,Het beste hoeft niet altijd het duurste van het duurste te zijn. Zo heeft iedere bewoner zijn eigen stylist om de ruimte naar smaak in te richten en er echt een vakantiehuis van te maken.”

‘Nee’ is op het schip geen optie. ,,Ik heb nog nooit gehoord ‘oh dat hebben we niet’. De chef brengt een chocoladetaart van oma’s recept tot leven en als een fietsonderdeel niet te krijgen is, dan draait de lokale techniciën het wel in elkaar”, aldus Sanderman, die sinds kort het bedrijf Trip-Stylist runt waarmee ze reizen op maat organiseert.

Niet genoeg
Toch is de luxe van The World niet genoeg. Ook andere cruiseschipexploitanten zijn soortgelijke schepen aan het bouwen. Zo moet De Utopia in 2021 gereed zijn. Het vijfsterrenschip in de maak wordt voor 980 miljoen dollar gebouwd en een hut zal tussen de 4 en 36 miljoen gaan kosten. De route wordt afgestemd op belangrijke gebeurtenissen op de wereldwijde agenda, zoals het Cannes Film Festival, de Grand Prix van Monaco en de Olympische Spelen.

,,Dat is spannend”, vindt Sanderman. Ze vreest niet dat The World binnenkort zijn laatste tocht maakt door de oprukkende concurrentie. ,,Dit schip is ontzettend goed onderhouden. Het is in topconditie, van de verflaag tot de beste motoren.” Scheepers: ,,Het kan nog tientallen jaren mee." Er is wel een nadeel aan het schip: Sanderman: ,,Je wordt er nog reislustiger van.”

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X