Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Damen Shipyards koopt werf Keppel Verolme in Botlek

Scheepsbouwer Damen Shipyards neemt de werf Keppel Verolme in de Rotterdamse Botlek over. Het bedrijf heeft daar overeenstemming over bereikt met branchegenoot Keppel Offshore & Marine uit Singapore. Dat maakt Damen maandag bekend, zonder in te gaan op financiële details.

Verolme is sinds 1957 actief in de Botlek in de haven van Rotterdam. Bij de reparatiewerf werken zo'n 250 mensen. Door de overname krijgt Damen de beschikking over een dok waar de allergrootste schepen, booreilanden en andere maritieme objecten kunnen worden binnengebracht voor bijvoorbeeld onderhoud of reparatie.

Reparatiewerven
Na de overname heeft Damen de beschikking over vier grote reparatiewerven in de nabijheid van de Rotterdamse haven. Twee daarvan zijn gevestigd in de Maasstad zelf, de overige twee in Vlissingen en Amsterdam. De werven gaan nauw samenwerken, maar banen staan vooralsnog niet op de tocht.

Damen denkt onder meer voordeel te kunnen halen door samen op te trekken richting de markt. Dan moet wel de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming geven voor de overeenkomst. Als dat lukt, hopen de bedrijven tegen het einde van het tweede kwartaal een definitieve overeenkomst te kunnen sluiten.

Reorganisatie
Keppel Verolme voerde afgelopen jaar nog een stevige reorganisatie door waarbij honderd banen verloren gingen. Damen kondigde eerder dit jaar aan dat bij zijn reparatiewerven in totaal honderdvijftig arbeidsplaatsen worden geschrapt in verband met aanhoudend slechte marktomstandigheden. Het overnamenieuws bevreemdt bestuurder Piet Verburg van CNV Vakmensen. Hij merkt op dat de onderhandelingen over een sociaal plan bij Damen nog altijd stroef verlopen. "En nu is er opeens wel geld om een branchegenoot over te nemen, waar ook nog een reorganisatie loopt", zei hij. CNV is er niet gerust op dat ook op de langere termijn de werkgelegenheid gewaarborgd is. De vakbond wil binnenkort met zowel Damen als Keppel praten.

Damen exploiteert in totaal 33 scheepswerven over de hele wereld. Bij het in Gorinchem gevestigde bedrijf werken in totaal ongeveer negenduizend mensen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X