Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Fiscus wel degelijk eerder gewaarschuwd

De Belastingdienst is wel degelijk expliciet gewaarschuwd voor een beveiligingslek. Dat blijkt uit een vertrouwelijk document dat het tv-programma ZEMBLA in handen heeft gekregen. Door het mogelijke lek zouden gegevens van miljoenen belastingbetalers onvoldoende zijn beschermd. Uit het document blijkt dat de Belastingdienst al in maart 2015 op de beveiligingsrisico's werd gewezen.

Volgens staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) bewijst het opduiken van het nieuwe document ,,dat we eerst de spullen compleet moeten hebben voordat we daar een zinvol gesprek over kunnen hebben. Overduidelijk hebben we nu niet alles op tafel.''

Wiebes onder vuur
De bewindsman zei dat in de Tweede Kamer, waar hij moest opdraven in verband met eerdere onthullingen van ZEMBLA over de fiscus. Het was de zoveelste keer in korte tijd dat hij onder vuur lag wegens problemen bij de Belastingdienst.

De bewindsman zei dat hij zelf pas ,,zeer recent'' aanwijzingen kreeg dat er ,,intern signalen zijn gegeven'' door medewerkers van de fiscus. Maar hij weet niet of dat ging om waarschuwingen voor problemen bij de beveiliging van data.

’Dat staat nog niet vast’
Wiebes beklemtoonde dat het nog helemaal niet zeker is dat gevoelige gegevens zijn gelekt: ,,Dat staat nog niet vast''. Hij wil de uitkomsten van een onderzoek afwachten. ZEMBLA meldde vorige week dat gevoelige gegevens van 11 miljoen belastingbetalers en 2 miljoen bedrijven door de Belastingdienst gedurende drie jaar slecht werden beveiligd.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X