Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


SP wil AOW-leeftijd weer terug naar 65 jaar

De SP wil dat de AOW weer ingaat vanaf 65 jaar. De grootste oppositiepartij heeft zaterdag besloten haar verkiezingsprogramma aan te scherpen. Tot nu gingen de socialisten voor een flexibele AOW-leeftijd, waardoor mensen vanaf 65 jaar zouden kunnen stoppen met werken.

De SP heeft de ruimte gevonden om de AOW-leeftijd te verlagen naar 65 jaar, aldus lijsttrekker Emile Roemer op een vergadering van de partijraad in Amersfoort. Het geld moet onder meer komen van maatregelen tegen belastingontwijking door grote bedrijven, en een miljonairstaks.

''Waar bij andere partijen de AOW-leeftijd doorstijgt tot ver boven de 70 jaar, zetten wij hem vast op 65. Mensen die jarenlang zwaar werk hebben gehad kunnen daardoor opgelucht ademhalen. Een fijne oude dag en een goed pensioen is haalbaar en betaalbaar'', aldus Roemer. In het verkiezingsprogramma stond al een verhoging van de AOW-uitkering met 10 procent.

De SP stelt dat AOW met 65 ook helpt in de strijd tegen de nog steeds hoge werkloosheid onder ouderen én jongeren. ''Dan moet je regelen dat mensen die willen stoppen ook met 65 eruit kunnen. Zo voorkom je zinloos solliciteren door ouderen en zorg je tegelijk dat er meer banen beschikbaar komen voor jongeren'', aldus Roemer.

Door de huidige versnelde verhoging van de AOW komt de AOW-leeftijd in 2060 op 71,5 jaar, benadrukt het SP-kopstuk. ''Vergeten wordt dat we gemiddeld misschien ouder worden maar dat we niet per se langer in gezondheid leven. De gemiddelde levensverwachting van mannen van 60 is bijvoorbeeld wel met 5 jaar gestegen, maar het aantal gezonde levensjaren nam maar met 3 jaar toe.''

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X