Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Royal IHC ziet orderportefeuille toch weer groeien

Royal IHC zegt vrijdag 13 januari 2017 dat het een aanzienlijke stijging van de verkoop van zijn schepen, apparatuur en engineeringpakketten heeft. Bijna de helft van de totale orderintake in 2016 werd eind van het jaar binnengehaald.

“We zien marktherstel in de bagger- en duurzame energie-industrie, en zijn ervan overtuigd dat dit zal doorzetten in 2017,” aldus IHC CEO Dave Vander Heyde. “We zijn blij om op te merken dat onze strategie, die zich richt op het maken van geavanceerde apparatuur voor diverse maritieme sectoren en de verhuur van apparatuur, bijdraagt aan dit resultaat.”

Verkoop schip
Eén van de hoogtepunten van het einde van het jaar is de verkoop van een sleephopperzuiger Easydredge® 2700 uit voorraad. Ondersteund door de Argentijnse BICE bank, werd het schip verkocht aan Dragados Argentinos DASA S.A. (DASA) in Buenos Aires, Argentinië. DASA is een nieuw bedrijf, opgericht door de drie grootste baggermaatschappijen in het land. De DASA I heeft een baggerdiepte van 25 meter en zal worden toegevoegd aan de vloot van het bedrijf, dat voornamelijk bestaat uit snijkopzuigers. Het schip is op dit moment op weg van de werf in Bulgarije naar zijn nieuwe thuishaven Buenos Aires.

Complex baggermateriaal
Engineeringpakket 6,500m3 sleephopperzuigers IHC heeft ook een contract getekend met een volle dochteronderneming van CCCC Shanghai Dredging – CCCC Mechanical & Electrical Engineering Co Ltd en CHEC Dredging Co. Ltd. Het contract omvat de levering van basic engineering en baggercomponenten voor twee 6,500m3 sleephopperzuigers. Basic engineering en de geavanceerde systemen voor baggerautomatisering voor de schepen zullen worden geleverd door IHC in Nederland. Het zeer complex baggermaterieel zal een combinatie zijn van in China en in Nederland gebouwde onderdelen.

Bouw schip
Veelzijdige custom-built grindhopper IHC gaat ook een veelzijdige 5,450m3 sleephopperzuiger bouwen, die DC Orisant genoemd gaat worden, voor een joint venture tussen Den Herder (Reimerswaal Dredging) en Group De Cloedt. Het schip kan een breed scala aan projecten uitvoeren als gevolg van het geïntegreerde ontwerp en baggermaterieel. De baggerinstallatie is ontworpen om zand en grind voor de bouw te baggeren. De DC Orisant is ook uitermate geschikt voor het uitvoeren van reguliere baggerprojecten, zoals onderhoudsbaggeren en zandsuppleties.

Snijkopzuiger en booster stations
Baggerapparatuur voor de mijnbouw IHC werd ook een opdracht gegund voor het bouwen van een 3,557kW custom-built stationaire snijkopzuiger en twee krachtige 1,825kW drijvende booster stations. De apparatuur en drijvende leidingen zullen in 2017 aan Arab Potash Company (APC) in het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië worden geleverd. Om de klant in staat te stellen het volledige potentieel van de apparatuur te gebruiken, zal een uitgebreid trainingsprogramma worden verzorgd door IHC. De apparatuur wordt ingezet voor het zoutwinningsproject ‘mushroom’ om het productieproces van hoofdzakelijk potas in de Dode Zee te ondersteunen.

Totaal pakket
In een succesvolle samenwerking met Johs. Gram-Hanssen (JGH Group) en Aquaris Systems, heeft IHC een contract in de wacht gesleept voor de bouw van twee volledig elektrische IHC Beaver®50 snijkopzuigers en twee IHC Delta Multi Craft (DMC) 1240 werkboten. Het project wordt geleid door JGH Marine, de maritieme divisie van het JGH Group. Zij zijn de contracthouder met Millennium Challenge Account Malawi (MCA-Malawi), dat tot doel heeft om de armoede te verminderen door middel van lokale economische groei. Het totale pakket van equipment, met inbegrip van een zogenaamd weed harvesting spread van Aquarius Systems, zal worden ingezet voor het Environment and Natural Resource Management (ENRM) Project. Dit richt zich op de groeiende problemen van aquatische onkruidbesmetting en overmatige sedimentatie in de Shire River, waardoor kostbare verstoringen in de downstream energiecentrale veroorzaakt worden.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X