Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Hulp bij belastingaangifte niet-inwoners in België

Moet u in België de belastingaangifte niet-inwoners indienen? En heeft u hulp nodig bij het invullen? Bezoek dan een van de spreekuren van de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën.

Wanneer moet u aangifte niet-inwoners in België doen?
Als u in Nederland woont en in 2015 inkomsten uit België heeft ontvangen, dan moet u uiterlijk op 7 december 2016 uw papieren belastingaangifte niet-inwoners hebben ingediend bij uw belastingkantoor in België.

Let op. U moet alleen aangifte in België doen, als u daar belastingplichtig bent. Werkte u in 2015 niet in België en ontving u bijvoorbeeld het rustpensioen voor werknemers en/of zelfstandigen uit België? Dan hoeft u in België geen aangifte niet-inwoners in te dienen. U moet namelijk in Nederland belasting betalen over uw rustpensioen.

Wanneer krijgt u het aangifteformulier?
Mogelijk heeft u nog geen aangifteformulier ontvangen. De uitgifte van formulieren is dit jaar namelijk iets later gestart dan voorzien. De FOD Financiën heeft de aangifteformulieren op vrijdag 4 november verstuurd. Heeft u medio november nog geen formulier ontvangen? Neem dan contact op met Centrum Buitenland Brussel, 0032-2-575 46 00.

Waar krijgt u hulp bij invullen aangifte?
Loopt u vast bij het invullen van uw aangifte? De FOD Financiën organiseert in november een aantal spreekuren. U kunt op afspraak terecht bij de belastingkantoren van Antwerpen, Brussel, Luik of Namen. Raadpleeg de website van FOD Financiën voor meer informatie over de aangifte niet-inwoners en voor data en locaties van de spreekuren.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X