Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Wiebes: Rekenkamer moet vertrekregeling onderzoeken

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën gaat de Rekenkamer vragen onderzoek te doen naar de uit de hand gelopen vertrekregeling bij de Belastingdienst. Ook komt er een apart stuk over de continuïteit van de dienst. Dat zei hij vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer waar hij zich moest verdedigen over wat er precies mis ging bij de regeling die totaal uit de hand liep. Het CDA en D66 hadden eerder op de dag gevraagd om de Rekenkamer onderzoek te laten doen.

Veel kritiek
Wiebes kreeg het hard te verduren vandaag. De oppositie noemde hem laf, hekelde zijn geblunder en vroeg zich af of hij soms had zitten slapen. De SP ziet zelfs liever dat hij opstapt. Maar dat is aan de Kamer, zei de staatssecretaris. Wiebes erkende daarna dat het flink mis is gegaan bij de Belastingdienst. Hij noemde het probleem 'een joekel van een steen op de weg' die uit de weg geruimd moet worden.

Onvoldoende toezicht
Verder zei hij dat hij onvoldoende toezicht heeft gehouden op het naleven van de regels. Ook verdedigde hij zijn ambtenaren, iets wat hij eerder niet leek te doen: "De pijlen moeten op mij worden gericht." Er was een gebrek aan openheid, zei Wiebes, die toe gaf dat hij de Kamer vertrouwelijk had moeten informeren over de chaos. Maar, zo verzekerde hij de Kamerleden, het hele debacle maakt hem alleen nog maar fanatieker.

De oppositie vreest dat werknemers die gebruik maken van de royale vertrekregeling in de toekomst weer als zelfstandige ingehuurd worden door de Belastingdienst. Volgens de staatssecretaris is dat niet het beleid maar hij kan het ook niet uitsluiten.

Tot voor kort gold de regel dat je oud-ambtenaren tot twee jaar na hun vertrek niet als externe mag inhuren. Maar dit verbod op 'draaideurconstructies' is door minister Blok van Rijksdienst opgeheven.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X