Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Wiebes gegrild om fouten vertrekbonus Belastingdienst

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën beleeft een van zijn lastigste debatten in de Tweede Kamer. De VVD-bewindsman ligt zwaar onder vuur vanwege de te riant uitgepakte vertrekregeling bij de Belastingdienst, waardoor werknemers die al bijna met pensioen waren met bedragen tot 75.000 euro de deur uit kunnen lopen.

Wiebes probeerde vergeefs te voorkomen dat hij het advies dat aan de vertrekregeling ten grondslag lag, moest openbaren aan de Kamer. Hij vreest dat leden van de oppositie vooral willen weten wie wat precies fout heeft gedaan, terwijl hij allang heeft erkend dat het 'niet netjes' is gegaan.

Grondwet
Diverse Kamerleden, aangevoerd door CDA'er Pieter Omtzigt houden echter vast aan openbaarmaking, omdat zij precies willen weten hoe het kan dat de reorganisatie 70 miljoen euro duurder uitpakt dan voorgenomen. Omtzigt doet daarbij een beroep op artikel 68 van de Grondwet, dat het informatierecht voor het parlement regelt.

Wiebes zegt dat de kwestie als 'een steen op de maag ligt', maar vindt niet dat er sprake is van verspilling van belastinggeld. Regeringspartij PvdA vindt dat, net als het CDA, wel.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X