Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Rente over studielening daalt voor het eerst naar 0 procent in 2017

De rente over een studielening daalt in 2017 naar 0 procent. Dat is nog nooit eerder voorgekomen. De rente voor dit jaar was al historisch laag: 0,01 procent. Dat bevestigt een woordvoerder van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) dinsdag aan NU.nl.

Voor studenten die dit jaar stoppen met studeren, geldt dat ze komende vijf jaar geen rente hoeven te betalen over hun lening. Dat geldt ook voor oud-studenten die vanaf 2017 starten met een nieuwe rentevasteperiode van vijf jaar.

Leningen
Het rentepercentage is gebaseerd op het rendement van andere openbare leningen die de Nederlandse overheid uitgeeft. Die is extreem laag als gevolg van het beleid van de Europese Centrale Bank. Studenten profiteren van deze gunstige omstandigheden op deze leningen. Per 1 september 2015 is het nieuwe leenstelsel ingevoerd en is de basisbeurs verdwenen. Nieuwe studenten kunnen alleen een lening krijgen en eventueel een aanvullende beurs.

Bron

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X