Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Pensioenfondsen onder grens dekkingsgraad

De beleidsdekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen, oftewel de gemiddelde dekkingsgraad over de laatste twaalf maanden, is het afgelopen kwartaal verder afgenomen. Dat meldt toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Daarom staan de pensioenen van 4,0 miljoen werkende Nederlanders en 2,4 miljoen pensioengerechtigden onder water, aldus DNB. In het uiterste geval moeten de pensioenen van deze mensen worden gekort.

De belangrijkste indicator over de toestand van de pensioenpotten stond eind september op 98,1%. Voor elke euro aan huidige en toekomstige pensioenverplichtingen hadden de fondsen het afgelopen jaar iets meer dan 98 cent in kas. Dat is 1,5 cent minder dan bij de vorige meting. De actuele dekkingsgraad steeg juist met 0,2 procentpunt, tot 96,8%.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X