Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederlandse bedrijven besteden 119 uur aan belastingaangifte (en dat is best weinig)

Nederlandse bedrijven zijn gemiddeld 119 uur per jaar bezig met de fiscus. En dat is helemaal niet slecht. In Brazilië is dat maar liefst 2.038 uur. Dat blijkt uit een rapport van de Wereldbank. Nederland staat wereldwijd op de 28e plaats als het gaat om hoeveel tijd bedrijven kwijt zijn aan hun belastingbeslommeringen.

Meer dan de helft van de tijd zijn bedrijven in Nederland bezig met de bijdrage voor de ziektekostenverzekeringen: 64 uur. Nog eens 34 uur zijn ze kwijt aan de BTW en slechts 21 uur aan de winstbelasting voor bedrijven, de vennootschapsbelasting.

Golfstaten
In de Verenigde Arabische Emiraten zijn ondernemers het minste tijd kwijt: slechts 12 uur. Twee andere golfstaten, Bahrein en Qatar, maken de top 3 compleet. In olie- en gasrijke landen is het invullen van de belastingaangifte voor bedrijven sowieso vaak een klusje dat niet zoveel tijd vergt. Saoedi-Arabië en Oman staan op de achtste en de negende plek. Brunei, ook boordevol olie en gas, maar niet in het Midden-Oosten, staat elfde.

Europa
De eerste Europese landen op de lijst zijn het kleine San Marino, Luxemburg en Zwitserland - landen waar belasting betalen minder vervelend is dan in veel andere landen. In vergelijking met andere Europese landen komt Nederland er goed vanaf. Afgezien van de drie landen hierboven ben je alleen in Ierland, Noorwegen, Finland en Groot-Brittannië als bedrijf sneller klaar met je aangifte. Franse bedrijven kost een aangifte gemiddeld 139 uur per jaar, Belgische bedrijven 161 uur en Duitse bedrijven 218 uur.

Brazilië
Blijkbaar zijn belastingen in Brazilië hopeloos ingewikkeld, de 2038 uur die bedrijven daar bezig zijn met de fiscus is bijna twee keer zoveel als in Bolivia en Nigeria, die net iets onder de Brazilianen staan. Bij het onderzoek keek de Wereldbank onder meer naar bedrijven die in de grootste zakenstad van het land opereerden, waarvan de aandelen volledig in binnenlandse handen zijn, en sinds 2014 zijn begonnen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X