Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Banken rekenden jarenlang te veel boeterente bij hypotheek

Banken zouden klanten jarenlang te veel boeterente hebben gerekend bij het extra aflossen van een hypotheek. Dit stelt claimorganisatie Oversluitclaim, een initiatief van Michiel Lensink van online hypotheekadviseur ikbenfrits.nl. De organisatie claimt dat hypotheekklanten gemiddeld 3.447 euro te veel boeterente hebben betaald.

Als een klant met een hypotheek overstapt naar een andere aanbieder mag een bank verloren hypotheekrente in rekening brengen. Volgens Oversluitclaim hebben ze wel meer berekend dan toegestaan is. Oversluitclaim zegt dertienduizend dossiers te hebben onderzocht. Daaruit bleek dat banken structureel te hoge boeterentes in rekening brengen. In totaal zou het gaan om 5 miljard euro.

Strengere regels
Er gelden sinds half juli strengere regels voor de vergoeding die banken mogen eisen als een klant de hypotheek eerder aflost dan afgesproken. Dit is opgenomen in de Europese hypothekenrichtlijn. Een bank mag in de nieuwe situatie nog steeds een vergoeding vragen. Maar deze 'boete' mag niet hoger zijn dan het bedrag dat de bank daadwerkelijk misloopt door de vervroegde aflossing. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om gemiste rentebetalingen. Maar winstderving mag een financiële instelling niet meetellen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X