Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Vorig jaar 41,2 miljoen euro kinderbijslag in buitenland uitgekeerd

Nederlanders met kinderen in het buitenland hebben vorig jaar in totaal 41,2 miljoen euro aan kinderbijslag ontvangen.

In 2011 was dat bedrag nog 51,9 miljoen euro, blijkt uit cijfers die NU.nl bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft opgevraagd. Die daling komt voornamelijk door aangepaste wet- en regelgeving rondom kinderbijslag. Vorig jaar werd in Nederland voor 3,2 miljard euro aan kinderbijslag uitgekeerd.

Ouders van kinderen in het buitenland hebben recht op kinderbijslag. In De Europese Unie, de Europese Economische Ruimte en Zwitserland krijgen ouders de bijslag die ze ook in Nederland zouden ontvangen. In een aantal andere landen wordt de kinderbijslag aangepast naar het kostenniveau van dat land.

Polen
Als ouders in het land van verblijf kinderbijslag ontvangen, dan wordt dit van het bedrag vanuit Nederland afgetrokken. Vorig jaar werd kinderbijslag overgemaakt naar ouders in 119 verschillende landen. Het grootste bedrag gaat naar Polen. Daar werd vorig jaar voor 16,1 miljoen euro aan kinderbijslag uitgekeerd. Ook België (7,8 miljoen euro), Duitsland (7,8 miljoen euro), Marokko (2,9 miljoen euro) en de Verenigde Staten (959 duizend euro) staan in de top vijf.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X