Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Doorvoer olie stuwt Rotterdamse haven omhoog

De haven van Rotterdam heeft een goed eerste halfjaar achter de rug met een stijging van de totale overslag van 6,8 procent op jaarbasis. De groei komt vrijwel geheel op het conto van olieproducten. Dat maakte het Havenbedrijf Rotterdam vrijdag bekend. De doorvoer van olieproducten steeg ten opzichte van de eerste helft van 2014 met 29,7 procent. Daarnaast werd 8,3 procent meer ruwe olie verwerkt.

Droge bulk, waaronder landbouwproducten (agribulk), kolen en ertsen, lieten over de gehele linie een daling zien. De agribulk daalde met 18,4 procent, waar de afname bij de andere producten maximaal 3,6 procent was. Volgens het Havenbedrijf leidden goede graan- en raapzaadoogsten in Europa tot een lager importvolume en werd er minder soja ingevoerd uit Zuid-Amerika. De groei van de totale overslag resulteerde ook in meer winst: 122,5 miljoen euro tegen 119,4 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 14,7 miljoen euro.

Vooruitzichten
Volgens het Havenbedrijf zijn de vooruitzichten voor de haven redelijk gunstig ondanks stevige concurrentie van andere havens. Voor het hele jaar verwacht de haven een groei van ruim 4 procent vooral door de containeroverslag. ''De groei bij olieproducten zit nu wel aan z'n plafond'', zei topman Allard Castelein in een toelichting op de cijfers.

De onderneming blijft zich inzetten op volwassen markten zoals raffinage en chemie, groeimarkten als LNG (vloeibaar gemaakt aardgas) en containers en op nieuwe markten als 'offshore' en 'biobased'. ''Groei, innovatie en verbreding van activiteiten in de haven gaan niet vanzelf. De concurrentie met andere havens is stevig en het bedrijfsleven moet zich flink inspannen om resultaten te boeken.''

De overslag van LNG nam in de eerste helft van dit jaar al een vlucht met een ruimschootse verdubbeling tot 1,1 miljoen ton. De overslag van containers steeg met 3,7 procent tot ruim 6,2 miljoen stuks. ''Hier is het einde nog niet in zicht: op dit moment zijn bijna vijftig schepen die elk meer dan 18.000 containers kunnen vervoeren in bestelling. Rotterdam ligt aan diep vaarwater en is daardoor 24/7 bereikbaar voor de grootste volledig beladen schepen.''

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X