Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Niet tornen aan belastingaftrek zzp'er

De belastingaftrek voor zzp'ers moet blijven bestaan, vinden economen Rick van der Ploeg en Willem Vermeend. "Gezien het grote economische belang van zzp'ers is de beste oplossing niet te tornen aan de bestaande (fiscale) regelgeving."

Dat schrijven de economen in hun column in de digitale Telegraaf op Zondag. De zelfstandigenaftrek is de laatste tijd onderwerp van discussie. Sommige critici vinden dat zzp'ers geen recht meer zouden moeten hebben op de aftrek.

'Onvrijwillige' zzp'er
De aftrek zou mensen wel stimuleren om te starten als ondernemer, maar vervolgens niet stimuleren om verder te groeien. Vanwege de aftrek hoeven zzp'ers over de eerste € 7.280 die ze verdienen geen belasting te betalen. Van der Ploeg en Vermeend vinden dat er niets moet veranderen aan de fiscale positie van zzp'ers. Ook niet vanwege het vaak aangedragen probleem van ontslagen werknemers die 'onvrijwillig' als zzp'er aan de slag gaan.

Echte ondernemers
"Schijnconstructies kunnen effectief worden bestreden met een gerichte aanpak op basis van de nieuwe modelcontracten die staatssecretaris Wiebes april dit jaar heeft gepubliceerd", aldus de economen in hun column. "Die contracten waarborgen dat zzp'ers echte ondernemers zijn en daarbij passen geen verplichte sociale voorzieningen die voor werknemers gelden."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X