Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.
Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"
Translate this site
Duitse en Franse belastingdeals mogelijk nader bekeken
Brussel gaat mogelijk ongeoorloofde belastingafspraken tussen grote ondernemingen en Duitsland en Frankrijk nader bekijken. Dat maakt Europees Commissaris Margrethe Vestager (Concurrentie) maandag bekend. In totaal wil Brussel van vijftien EU-landen extra informatie hebben over dergelijke zogeheten tax rulings.
Naar aanleiding van onthullingen in de media over dergelijke belastingdeals is het dagelijks bestuur van de EU de praktijk in kaart aan het brengen. Brussel vermoedt mogelijke ongeoorloofde en verkapte staatssteun en belemmering van de concurrentie, omdat deze grote ondernemingen bevoordeeld worden ten opzichte van kleinere bedrijven.
In december vroeg Brussel aan alle EU-landen informatie op over deze praktijken, wat zij ook deden op Estland en Polen na. Deze twee landen krijgen nog één maand de tijd om over de brug te komen, anders stapt Brussel naar het Europees Hof van Justitie, maande Vestager.
Puzzel
Nu heeft Vestager besloten Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, Tsjechië, Italië, Denemarken, Finland, Hongarije, Litouwen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje en Zweden om meer informatie te vragen. ''We zetten de puzzel van tax rulings in de EU in elkaar'', aldus Vestager.
Het opvragen van deze afspraken betekent niet automatisch dat er ook een diepgaand onderzoek komt. Tot dusver lopen er vijf van die onderzoeken: naar de belastingakkoorden van Nederland met koffieketen Starbucks, van Luxemburg met Amazon en Fiat en van Ierland met Apple. Ook is er een onderzoek naar het Belgische regime waarbij multinationals door speciale regels aanzienlijk minder belasting hoeven te betalen dan binnenlandse bedrijven.
Geplaatst door Vincent de Groot van
Robelco Tax Services
op
maandag, juni 08, 2015
Labels:
Belastingafspraken,
Brussel,
Duitsland,
EU,
Frankrijk