Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Dubbelfout bij crisistaks

De crisisheffing dreigt op een dubbel fiasco uit te draaien. De schatkist loopt wellicht ook een flink deel van de 620 miljoen euro mis die de extra belasting op hoge salarissen in 2013 opleverde. Dat zeggen belastingexperts in reactie op een advies van de advocaat-generaal aan de Hoge Raad, waarin staat dat de crisisheffing in 2012 niet met terugwerkende kracht ingevoerd had mogen worden.

De extra belasting van 16 procent op salarissen van meer dan 150.000 euro had pas geheven mogen worden vanaf het moment dat het kabinet-Rutte I de maatregel aankondigde, op 25 mei 2012. Daardoor dreigt de fiscus te kunnen fluiten naar honderden miljoenen.

Consequent
Met hetzelfde argument vegen fiscalisten ook een flink deel van de crisisheffing van 2013 van tafel. De belasting is in dat jaar op Prinsjesdag aangekondigd, nadat het kabinet eerder dat jaar beloofde dat verlenging van de ’eenmalige’ maatregel niet aan de orde was. „Dat betekent dat alle lonen tot de derde dinsdag van september buiten de heffing vallen”, zegt fiscalist Arjo van Eijsden (EY), die vijf proefprocedures tegen de maatregel voert.

Daar is fiscalist Pieter Asjes (AsjesBisseling), die een aantal betaaldvoetbalclubs bijstaat in procedures tegen de crisistaks, het mee eens. „Ik ben daarom heel benieuwd hoe de procedures die over de verlenging in 2013 worden gevoerd, gaan uitpakken.” De crisisheffing leverde in 2013 zo’n 620 miljoen euro op. Daarvan verdampen honderden miljoenen als de eerste negen maanden van het jaar buiten de heffing vallen. Het geld gaat terug naar werkgevers, die de crisisheffing voor hun personeel moesten betalen.

Rechtsgevoel
Als de extra belasting definitief van tafel gaat, zorgt dat volgens Van Eijsden voor een „enorme bevrediging van het rechtsgevoel. Zeker toen de crisisheffing voor de tweede keer van stal werd gehaald, voelden werkgevers zich erg onrechtvaardig behandeld.” Datzelfde gevoel leeft volgens Asjes bij betaaldvoetbalclubs, die „buitengewoon positief” hebben gereageerd op het nieuws dat de crisisheffing deels van tafel lijkt te gaan. Asjes: „Het is niet zo dat de voetbalclubs geen belasting willen betalen, maar zij vinden dat de werknemer belast moet worden in plaats van de werkgevers.”

Het ministerie van Financiën wil niet reageren voordat de Hoge Raad uitspraak heeft gedaan. Het hoogste rechtscollege van ons land volgt een advies van de advocaat-generaal in zo'n 70% van de gevallen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X