Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Banken zetten weer dienst voor omzetten naar IBAN online

Er staat opnieuw een officiële 'omnummertool' voor de langere IBAN-bankrekeningnummers online. Deze is te vinden op de website OveropIBAN.nl. De banken hadden eerder al een internethulpmiddel voor het omnummeren. Maar de dienst was in april uit de lucht gehaald, onder meer vanwege de hoge kosten.


De laatste tijd is sprake van een wildgroei aan onbetrouwbare niet-officiële tools. Daarom besloten de banken opnieuw met een eigen dienst te komen. De niet-officiële tools zijn soms frauduleuze sites die hun eigen bankrekeningnummer laten zien in plaats van het gevraagde IBAN-nummer. Veel consumenten hebben daarnaast nog altijd moeite met het vinden van de juiste IBAN.

De tool maakt het eenvoudig om via het oude bankrekeningnummer en de naam van de bijbehorende bank, het juiste langere bankrekeningnummer te achterhalen. Maar consumenten kunnen het beste gewoon de ander om zijn of haar IBAN vragen, adviseert De Nederlandsche Bank (DNB).

Beter beschikbaar
In overleg met onder meer de Consumentenbond, seniorenorganisatie ANBO en Detailhandel Nederland, hebben de banken tevens toegezegd om ook op andere wijze IBAN-nummers beter beschikbaar te maken. Zo versnellen de banken de uitgifte van nieuwe pinpassen met daarop de IBAN. Bedrijfsorganisaties roepen hun achterban nogmaals op om hun IBANs te vermelden op facturen, websites en bij andere communicatie-uitingen.

Bron

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X