Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst moet tipgever zwartspaarders alsnog bekendmaken

Uit adviezen van de Hoge Raad zou blijken dat de Belastingdienst bekend moet gaan maken wie de tipgever is die zwartspaarders opgaf bij de fiscus. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. Om te voorkomen dat de Belastingdienst bekend moet maken wie de tipgever is die de zwartspaarders opgaf, ging de organisatie in cassatie bij de Hoge Raad. Ondanks aandringen van de rechter om wel vrij te geven wie de persoon is beriepen ambtenaren van de Belastingdienst zich op het verschoningsrecht.

Volgens de krant zou nu uit een geheim advies van de advocaat-generaal van de Hoge Raad blijken dat de ambtenaren geen gebruik mogen maken van hun verschoningsrecht. Als het advies opgevolgd wordt, betekent dit dat de ambtenaren van de Belastingdienst hun stilzwijgen zullen moeten doorbreken. 

De Belastingdienst verloor eerder al een rechtszaak tegen de zwartspaarders. Ook toen was het bekendmaken van de tipgever het punt van discussie. 

Teleurstelling
Omdat de Belastingdienst de naam van de tipgever niet bekend wilde maken, besloot de rechtbank in Arnhem toen dat alle zwartspaarders in hun gelijk gesteld worden. Dat betekent een vernietiging van alle belastingaanslagen voor de zwartspaarders.  De Belastingdienst reageerde destijds teleurgesteld op het besluit. Volgens de Belastingdienst wordt nu ten onrechte de focus gelegd op de identiteit van een tipgever in plaats van op de strijd tegen zwartgeld en belastingontduiking.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X