Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Banken moreel verplicht om hypotheeklast klanten te verlagen

De Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat banken het moreel verplicht zijn rentemiddeling te bieden aan klanten met een lopende hypotheek waarbij de rente voor een lange periode vaststaat. Dit vanwege de sterke daling van de gemiddelde hypotheekrente. Die is in vijf jaar gehalveerd.

Omdat veel huiseigenaren bij hun hypotheek hun rente vast hebben gezet, profiteren zij niet van de lagere rente. Aan het afsluiten van een nieuwe rentevaste periode zit bovendien een boete verbonden, die kan oplopen tot tienduizenden euro's.

VEH wil daarom dat meer banken hun klanten de mogelijkheid gaan bieden om de boete uit te smeren over een langere periode, in plaats van dat het een eenmalig bedrag betreft. Het tarief bij afsluiting van de hypotheek zou kunnen worden gemiddeld met de actuele hypotheekrente om zo een lastenverlichting te bewerkstelligen, terwijl alsnog de boeterente wordt verrekend. Volgens VEH doen momenteel enkel ING, Achmea, Obvion, SNS (en dochterbedrijf Regiobank) aan rentemiddeling. De organisatie roept alle hypotheeksverstrekkers op om dit voorbeeld te volgen. VEH noemt dit hun "morele verplichting", omdat de winstmarges op hypotheken "al vijf jaar te hoog zijn".

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X