Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Banken waarschuwen voor IBAN-diensten

Banken waarschuwen consumenten voor diensten waarmee oude rekeningnummers kunnen worden omgezet naar IBAN-nummers. De banken stopten vorige maand met een eigen dienst. Volgens Gijs Boudewijn van Betaalvereniging Nederland trekken sindsdien alternatieve omnummerdiensten van commerciële partijen veel meer bezoekers. "We kunnen niet garanderen dat die diensten betrouwbaar zijn. Als je die sites gebruikt, doe je dat op eigen risico."

De banken stopten op 1 april met hun eigen IBAN BIC-service. Die dienst kostte volgens Boudewijn een paar miljoen euro per jaar, omdat er "een hele grote database achter hangt met rekeningnummers". Bovendien vindt Boudewijn dat iedereen inmiddels zijn IBAN-nummer zou moeten weten. "Jarenlang is er campagne gevoerd, het staat op facturen, rekeningafschriften, op sommige bankpassen. Je moet een keer ophouden met dat oude rekeningnummer te gebruiken."

Vertienvoudigd
"Ons bezoekersaantal is vertienvoudigd sinds de banken gestopt zijn met hun omnummerdienst", zegt Paul van Eijden van OpenIBAN.nl. "Mensen hebben nog steeds behoefte om hun oude rekeningnummer in te vullen. Wij voorzien daarin." Volgens Van Eijden zijn er omrekendiensten actief die niet betrouwbaar zijn. Frauderen lijkt heel eenvoudig.

"Het is mogelijk voor iedereen die dat wil om een website te maken waarbij ze hun eigen rekeningnummer weergeven in plaats van het juiste nummer", zegt Matthijs Huisman van IBANNL.org.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X