Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Regels zijn drempel bij internationaal zakendoen

Ruim een derde van de Nederlandse ondernemers ziet buitenlandse wet- en regelgeving als de grootste drempel voor internationaal zakendoen. Dit blijkt uit een zaterdag gepubliceerd rapport van onderzoeksbureau GfK in opdracht van Rabobank.

Nieuwe kansen benutten en minder afhankelijk zijn van de binnenlandse markt zijn voor ondernemers belangrijke redenen om internationaal actief te worden. Maar ze zien op tegen de buitenlandse wet- en regelgeving, het opbouwen van een netwerk en het vinden van de juiste partners. Eenmaal internationaal actief, zien bedrijven niet-betalende afnemers, valuta- en transportrisico's als de grootste knelpunten.

Ruim 60 procent van ondernemers die nu al over de grens actief zijn, verwacht dat hun internationale zaken binnen vijf jaar zijn uitgebreid. Bijna een vijfde verwacht zelfs sterke uitbreiding (19 procent).

Azië
De komende jaren zien Nederlandse ondernemers de meeste groei in Azië en Zuid-Amerika, al blijft Europa favoriet voor internationale zaken. Van de bedrijven die internationaal actief zijn, had overigens 50 procent minder dan twee jaar nodig om het idee van internationalisering om te zetten in actie. ''We hebben het altijd over Nederland handelsland, en dat blijkt ook weer uit deze cijfers. Mensen hebben blijkbaar een goed gevoel waar kansen zitten en weten die dan ook te pakken'', zegt Eric Saris van Rabobank.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 440 ondernemers die internationaal zaken doen of internationale ambities hebben.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X