Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Klijnsma krijgt haar zin: AOW-leeftijd sneller omhoog

De kogel is door de kerk: de snellere verhoging van de AOW-leeftijd gaat door. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken kreeg voor dat plan de steun van vier oppositiepartijen: SGP, CDA, D66 en GroenLinks. Die steun heeft ze nodig om het voorstel uiteindelijk ook door de Eerste Kamer loodsen.


Het plan de AOW-leeftijd sneller te verhogen had al de steun van coalitiepartijen VVD en PvdA. In Klijnsma's plannen wordt de AOW-leeftijd versneld verhoogd, naar 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. In het oorspronkelijke tempo zou de AOW-leeftijd pas in 2023 op 67 uitkomen. Het plan was aangekondigd in het regeerakkoord en moet de schatkist in totaal 3,6 miljard euro opleveren.

Ruimere overbruggingsregeling
Klijnsma moest, om de oppositie mee te krijgen, wel wat aanpassingen doen aan haar oorspronkelijke plan. Er komt nu een ruimere overbruggingsregeling voor mensen die na 1 januari 2013 met VUT of prepensioen gingen. Ook beloofde ze de regeling te verlengen tot 1 januari 2023. Die twee beloftes kosten haar 53 miljoen euro, waarvoor ze in mei een financiële dekking op haar eigen begroting moet vinden.


SP, PVV, 50Plus en ook de 'bevriende' oppositiepartij de ChristenUnie zijn tegen de snellere verhoging.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X