Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Geen pensioengat voor studenten van Caribisch Nederland

Studenten van Bonaire, Sint Eustatius en Saba die in Nederland gaan studeren, blijven in de toekomst een oudedagsvoorziening opbouwen. De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat hier zorg voor draagt.

Wie nu vanuit Caribisch Nederland in Europees Nederland gaat studeren, valt niet langer onder de algemene ouderdomsverzekering (AOV) BES. Over die tijd bouwt de student dus geen AOV BES op. Alleen als hij of zij naast het studeren ook nog in Nederland werkt, bouwt deze persoon verder aan de oudedagsvoorziening.

Het kabinet wil voorkomen dat studenten door de tijd die ze in Nederland door brengen een pensioengat krijgen. Daarom gaat op 1 juli 2015 een besluit in, dat regelt dat de studenten toch AOV BES blijven opbouwen als ze in Nederland studeren.

De regeling geldt ook de andere kant op. Mensen die vanuit Nederland op Bonaire, Sint Eustatius of Saba gaan studeren, bouwen daar straks geen AOV BES meer op. Zij blijven wel verzekerd voor de AOW.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X