Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kan ik een tweede Nederlands paspoort aanvragen?

U kunt een tweede Nederlands paspoort aanvragen als u veel reist voor zaken of uw beroep. Het wordt niet verstrekt voor een eenmalig bezoek of privéreizen. U moet aan een aantal voorwaarden voldoen om een tweede paspoort aan te kunnen vragen.

Een tweede paspoort is 2 jaar geldig. De aanvraag doet u bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U kunt geen derde paspoort aanvragen. Een tweede Nederlandse identiteitskaart is ook niet mogelijk.

Gebruik tweede paspoort
U kunt een tweede paspoort nodig hebben in de volgende situaties:
  • U bezoekt voor zaken of uw beroep veel verschillende landen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat in uw eerste paspoort stempels staan van landen die in conflict zijn met de landen die u moet bezoeken. Dat kan problemen opleveren bij de toelating tot die landen. In de lijst met conflicterende landen kunt u zien welke landen in conflict zijn met elkaar.
  • U moet regelmatig voor zaken of uw beroep dringend naar landen reizen waarvoor een visum is vereist. Als uw paspoort al bij een ambassade is voor het aanvragen van een visum, kunt u met het tweede paspoort reizen of een visum aanvragen voor een ander land.
Voorwaarden tweede paspoort
  • Om een tweede paspoort te kunnen aanvragen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • Uw eerste paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
  • U moet aantonen dat u het tweede paspoort om zakelijke of beroepsmatige redenen nodig heeft. Uw gemeente, ambassade of consulaat kan u vertellen welke documenten u moet tonen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X