Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belast inkomen tot een ton met 35 procent

Het bruto inkomen tot 100.000 euro moet via de inkomstenbelasting worden belast met 35 procent. Daarboven geldt een nieuw toptarief van 45 procent. Daarvoor pleit VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer dinsdag op de Big Improvement Day. "De inkomstenbelasting is aan herziening toe", zegt De Boer. Het huidige toptarief van 52 procent zal met dit voorstel helemaal verdwijnen.

De werkgeversvoorman vindt dat "de hoge belastingen en de hoge wig" (het verschil tussen wat een werkgever bruto betaalt aan salaris en wat een werknemer er netto aan overhoudt) de bestedingen remt.

De belastingverlaging is volgens hem nodig "om enigszins in lijn te komen met de buurlanden", maar moet daarnaast vooral de Nederlandse economie stimuleren. "De operatie is goed voor de concurrentiepositie, de binnenlandse bestedingen en de groei van banen", aldus De Boer.

Kosten
Volgens de berekeningen van VNO-NCW kost deze belastingverlaging de overheid 18 miljard euro. Zo'n herziening hoeft niet in een jaar uitgevoerd te worden, zegt De Boer. "Zet het perspectief neer en groei er in een aantal jaren naartoe." Bij zijn aantreden in juni vorig jaar wierp de VNO-NCW-voorzitter ook al een balletje op om de inkomstenbelasting te herzien. Toen wilde De Boer het toptarief van 52 procent pas laten ingaan bij inkomens vanaf een ton in plaats van net boven de 55.000 euro.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X