Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Google sluist 10 miljard door Nederland

Internetbedrijf Google heeft in 2013 bijna 10 miljard euro aan royalty's via Nederland naar Bermuda gesluisd, dat bekend staat om een gunstig belastingklimaat. Het bedrag is ruim 1 miljard euro meer dan een jaar eerder, zo valt op te maken uit de in december 2014 gedeponeerde jaarrekening van de Nederlandse vennootschap Google Netherlands Holdings BV, meldt De Telegraaf.

Bedrijven die de naam en technologie van Google gebruiken, betalen hiervoor een vergoeding in de vorm van royalty’s. Google Ireland Limited, een Ierse vennootschap die advertenties verkoopt, zou ruim 9 miljard aan vergoedingen aan moederbedrijf Google hebben betaald.

Belasting
De bedragen stromen via Nederland naar de in Ierland gevestigde, maar vanuit Bermuda bestuurde Google Ireland Holdings. Het bedrijf is eigenaar van het intellectueel eigendom van Google buiten de VS. De winst wordt zo van Ierland overgeheveld naar Bermuda, waar geen vennootschapsbelasting wordt geheven.

Ook een Aziatische vennootschap betaalt op deze manier Royalty's. Google zou in de VS belasting moeten betalen over de buitenlandse activiteiten, maar omdat het geld de VS niet bereikt en 'offshore' geparkeerd wordt, wordt die regel omzeild. Het internetbedrijf zou zo een bedrag van 35 miljard euro geparkeerd hebben. Hiermee worden onder meer overnames en investeringen buiten Amerika gefinancierd.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X