Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Trage bank frustreert belastingvrij schenken

Door administratieve traagheid van hypotheekverstrekkers Centraal Beheer (Achmea), Obvion (Rabobank) en Aegon kunnen kinderen een stevige blauwe enveloppe verwachten, omdat de ’banken’ de op 31 december aflopende belastingvrije schenking van hun ouders administratief niet meer verwerken en andere banken het niet tijdig rond krijgen.

Om de woningmarkt een ’boost’ te geven konden ouders hun kinderen tot 100.000 euro belastingvrij schenken om een hypotheek af te sluiten of hun bestaande hypotheek te verlagen, dan wel hun huis te verbouwen. Maar banken werken nog trager dan de overheid, ze kunnen het administratief niet voor 31 december regelen. Tal van banken geven aan dat 15 december echt de laatste dag is om het administratief nog rond te breien. Bij de SNS-bank ligt de deadline zelfs op de 12e. De vier eerder genoemde hypotheekverstrekkers sloten hun schenkingsloket al op 1 december.

Annuleren
Resultaat: wie bij de schenking vergeet de notariële voorwaarde op te nemen dat de schenking wordt geannuleerd als een bank in gebreke blijft een en ander tijdig te regelen, mag met de fiscus afrekenen. Dan mag er schenkingsbelasting worden afgetikt. Dat geldt voor velen die op het laatste moment hun kinderen te hulp schieten met een schenking.

Update: Obvion en SNS Bank ontkennen dat zij de belastingvrije schenking niet meer op tijd rond krijgen. Ook zij zeggen 15 december als deadline te hanteren.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X