Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Weer 60 miljoen euro aan onterechte toeslagen weg

Het afgelopen halfjaar is 60 miljoen euro aan onterecht betaalde toeslagen weggelekt. Het gaat om toeslagen die de afgelopen jaren teveel zijn betaald. De Belastingdienst krijgt dit geld nooit meer terug. Opgeteld bij de 336 miljoen die eerder al werd afgeschreven, komt het bedrag dat de Belastingdienst kwijt is nu op 396 miljoen. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse rapportage van de Belastingdienst. Dat bedrag is onder te verdelen in 157 miljoen euro huurtoeslag, 124 miljoen euro kinderopvangtoeslag, 100 miljoen euro zorgtoeslag en 15 miljoen euro kindgebonden budget.

Belastingdienst krijgt nog 1,2 miljard
Bovendien kwam de Belastingdienst er het afgelopen halfjaar achter dat er nog eens 743 miljoen aan toeslagen te veel is betaald. Dit moet de dienst de komende jaren gaan terugvragen aan gezinnen die huur-, zorg-, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget hebben gekregen. Aan de andere kant is er het afgelopen halfjaar 822 miljoen wél terugbetaald. Dat betekent dat de Belastingdienst nog altijd een bedrag van 1,2 miljard euro terugkrijgt.

Nog 3,4 miljoen van Bulgaren
Een deel van de toeslagen is betaald aan Bulgaren. 805 van hen kregen van de Belastingdienst een boete van in totaal 4,4 miljoen euro. Het afgelopen halfjaar is daarvan 64.000 euro geïnd. Dat betekent dat er nog steeds 3,4 miljoen euro niet is terugbetaald door de Bulgaren. Eind november gaat staatssecretaris Wiebes van Financiën naar Bulgarije om met zijn collega te praten over de afwikkeling. Hij hoopt dat hij daarna weet hoeveel Bulgaars geld Nederland nog terug kan krijgen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X